Gardin

Vår gardinavdeling er fyllt med fagerike, klassiske og moderne stoffer fra kjente leverandører som Arvidsson Texil, Astex, Blendworth, Boel & Jan, Borge, Eijffinger, Green Apple, Solberg, Svanefors og Voyage. Alle bildene på denne siden er inspirasjonsbilder fra våre leverandører, og stoffer vi kan bestille. Mange av stoffene er slitesterke nok til å kunne brukes på møbler, som også vises på bildene. Vi tar ikke på oss å trekke møbler.

Avdelingen består av både metervare på rull og bestillingsvare fra heng og bøker. Vi låner gjerne ut prøvehøyder, slik at du kan vurdere ulike gardinprøver hjemme i ditt eget miljø. Vår betjening hjelper deg med utvalg av design og farger, og vi kan også reise hjem til deg dersom det er ønskelig.

I annen etasje i vår butikk har vi egen systue. Vår syerske, Bente Barli, har lang erfaring innen søm av bekledning. For mange i nærområdet er hun kjent for sine vakre festdrakter, les mer om dette her. Hun syr etter de fleste ønsker av ulike gardinmodeller med tilhørende pynteputer og løpere.

Ulike gardinmodeller

Vanlig gardinhøyde

Som vist på bildet til venstre og over, er en vanlig gardinhøyde det de fleste forbinder med gardiner, - hengende på siden av vinduet. Høyden henges opp på f.eks. gardinstang, skinne, wire eller kraftstenger. På vår systue kan vi f.eks. sette i maljer, sy på rynkebånd, knyting eller en enkel løpegang, - alt etter hvordan oppheng du velger.

En godt tips hvis man velger gardinstang er å trekke gardinen litt på utsiden av vinduet. Dette vil gi større lysåpning, og både vinduet og rommet fremstår større og lysere. Vi anbefaler ofte maljer til våre kunder. Gardinen vil da være lett å henge opp eller bytte ut, det er enklere å trekke for og gardinen henger naturlig i pene folder. Man trenger heller ikke å fjerne maljene når gardinen skal renses eller vaskes.

Kjøkkenfag og kapper

Noen ønsker kanskje et tradisjonelt kjøkkenfag med kappe? Vi syr kappe etter ditt stoffønske, gjerne kantet med en pen blonde. Bildet viser en moderne vri på en gardinkappe med majler, der kappen henger på innsiden av vinduskarmen.

For de vanglige gardinhøydene kan vi også sy gardinholdere i matchende stoff for å trekke gardinen litt unna vinduet. Gardinholdere i metall er demonstrert på det øverst bildet på siden, og gir en fin innramming av vinduet.

Liftgardin

Liftgardiner har blitt svært populært de senere årene. Vi selger kanskje mest liftgardiner til kjøkkenvinduer, bad og soverom, der man ønsker f.eks. skjerming mot innsyn eller sollys. Det passer også godt der det ikke er plass til gardinstang og vanlige høyder på siden av vinduet, fordi en liftgardin kan festes inne i vinduskarmen. Som bildet viser benyttes også liftgardiner i kombinasjon med vanlige høyder.

For at en liftgardin skal kunne trekkes opp og ned trengs et liftsystem med en kjedekasse og spiler. Vi monterer helt ferdig de liftene vi syr, men det er slett ikke vanskelig å gjøre selv. Dersom du vil sy på egenhånd eller ønsker å vaske liftgardin-stoffet, kan du selv montere / demontere gardinen på ca. 15 minutter.

Roll-up gardin

Denne gardinmodellen er på mange måter lik en liftgardin. Forskjellen er at roll-up rulles opp fra bunnen og festes med enten knyting eller knapper. Man trenger altså ikke liftsystem, som gjør denne modellen til en rimeligere variant. Man mister derimot litt av fleksibiliteten til en liftgardin, fordi en rull-up er mer tidkrevdende å justere opp eller ned. En stor fordel med en roll-up er at man kan velge gardiner med større mønster og komplementere med andre stoffer på oppbretten og knytingen. Det kreves ingen montering, den er lett å rengjøre og gardinen kan festes på innsiden av vinduskarmen med f.eks. en strammestang eller borrelås. 

Tapet

Tapet er trendy! Enten man vil tapetsere et helt rom eller bare en fondvegg er mulighetene nesten uendelige. Det kan gjøres klassisk med brystning og dus, småmønstret tapet, nostalgisk med retromønster eller moderne med klare farger og store mønstre. Uansett hva du velger vil en tapet sette prikken over i-en i alle typer rom. 

Våre tapeter leveres av Eijffinger, som har et enormt utvalg av fager og mønstre. Vi har ikke alle deres tapetbøker i vår butikk, men vi bestiller gjerne dersom du skulle finne noe på deres nettside. Det er ofte lettere å få se og prøve tapetene i eget hjem, så alle våre tapetprøver og bøker lånes ut. Her er utvalget vi har i butikken:

UNDER KONSTRUKSJON!!

PIP Studio

Black & White